szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyi szélsőjobb vezérei pedig odadörgölőznek hozzá a karikatúrán.

Orbánnal, a Fidesszel és az Európai Néppárttal foglalkozik a Mladina című szlovén hetilap is, a Magyar Narancs találata után tudjuk, a címlapon is ez a sztori szerepel. Azt írják a szlovénok, Orbán lezüllesztette a demokratikus intézményeket (többek közt a bíróságokat, a médiát), mindeközben mégis bírta a legerősebb európai párt támogatását. A lap megjegyzi azt is, hogy Merkel sem lépett fel az Orbán-rezsim ellen.

A címlapon Orbán náci vezérként vonul be Szlovéniába, a helyi szélsőjobb vezérei, az SDS vezetősége pedig odadörgölőzik hozzá. A címlapon középen Milan Zver az SDS EP képviselője jelenik meg, aki számtalanszor kiállt Orbán és a Fidesz mellett, jobbra pedig Janez Janša tűnik fel: az SDS elnöke, Orbán barátja.

A karikatúrán megjelenő szlovén lobogó magyarosítása Szlovénia orbanizálódásának kétségkívül valós veszélyére figyelmeztet.

A Magyar Narancs többször több cikkben is foglalkozott már a szlovén–magyar kapcsolatokkal, a lap nyomán mi is, a médiaterjeszkedése jelentős Habony Árpád körének az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport