szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fideszt még várják az egyre illusztrisabb csapatba.

Mint azt megírtuk, Népek és Nemzetek Európai Szövetsége néven hozott létre hétfőn új nemzetközi pártszövetséget Matteo Salvini, az olasz kormánypártok közé tartozó Liga vezetője, egyben miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter. Bár Orbán igen jó viszonyt ápol Salvinivel, és a Fideszt is várták a találkozóra, egyelőre Orbán távol maradt a formálódó szövetségtől.

A Politico azonban most arra hívja fel a figyelmet, hogy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) csatlakozott Salvini pártcsaládjához, ezt kedden a párt főtitkára, Harald Vilimsky a Twitteren erősítette meg.

Vilimsky azt a nyilatkozatot posztolta ki a Twitterre, amely szerint az Osztrák Szabadságpárt a májusi EP-választások után csatlakozik ahhoz az április 8-án Milánóban bejelentett "hazafias projekthez", amelyet a Liga, a német Alternative für Deutschland, a Finnek (volt Igaz Finnek pártja), és a dán néppárt alakított.

A nyilatkozat szerint a szövetség önálló képviselőcsoportot fog létrehozni az Európai Parlamentben, és együtt egy "biztonságosabb Európáért" fognak harcolni "jól védett külső határokkal, kevesebb bevándorlással és egy erősebb együttműködéssel a terrorizmus és az iszlamizáció legyőzésére".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"