szerző:
G. M.
Tetszett a cikk?

A német köztévé szatirikus hírműsora ismét Orbán Viktorral foglalkozott. Ez alkalommal nem közszereplő vejét ismerhette meg jobban a német nagyérdemű.

Oliver Welke műsorvezető (egyfajta német Jon Stewart) műsorának EP-választásokat megelőző sorozatát jelentette be a Heute Show derekán. „Dolgok, amelyek annak ellenére sem olyan kellemesek, hogy egyébként minden baró Európában. A mai rész témája: A KORRUPCIÓ.”

Az öt perces blokk Romániával kezdődik (16:46-nál), ahol a parlament épp a héten elfogadta a korrupcióellenes törvény ártalmatlanná tételét. Az új szabályok értelmében megússza a börtönt Liviu Dragnea, a hatalmon lévő román szociáldemokraták többszörösen büntetett elnöke. Kitalálták! Dragnea vámpírként lett bemutatva, aki árvaházak elől szívta el az uniós forrásokat.

A műsor megjegyzi, hogy a románok az EU soros elnökségét kísérő programjaikra megtalálták szponzornak a Coca-Colát. Hogy nem viccelnek, be is mutatják a logókat és ajándéktárgyakat. Pont jól jön az ilyesmi, amikor az EU épp a szigorúbb élelmiszer-minőségi előírásokon dolgozik - teszi hozzá Oliver Welke. Közben mögötte a felirat: Coca-Cola Zero, most teljesen jogállammentes.

Nem, még nem Orbán Viktor érkezik, hanem az általa nagyra tartott cseh kormányfő. Andrej Babis beceneve a cseh Trump, több száz cégből álló hálót üzemeltet, és amióta miniszterelnökké választották megduplázta a cégeibe érkező uniós források összegét. 82 millió eurót utalt 2017-ben például Brüsszel akaratlanul a cseh kormányfő cégeinek. A Heute Show vámpír helyett Babist lazán stricinek mutatja, aki az EU-t fenyegeti, ne merjen kevesebb pénzt Prágába hordani.

Természetesen nem szeretnénk elfeledkezni a kedvenc magyarunkról, Orbán Viktorról, vagy ahogy a barátai hívják Gulyás Fülekkel

– tér át most már a magyar helyzetre a műsor. Elmondják, hogy egymilliárd euró elköltésére vetül árnyék. Elismétlik Felcsút pénzeit, közben a háttérben Juncker papa a kicsi Orbánnak azt magyarázza eurókkal a kezében: aztán ne sikkassz el mindent egyszerre.  Végül Tiborcz nem közszereplő Istvánnak is gratulálnak a németek a megtérülő házasságához.

Pedig a magyar kormánynak azonnal javítania kéne az egészségügyi ellátáson, mert az ország polgárai hat évvel élnek kevesebbet, mint az átlag európai

– tesz javaslatot Welke. Patrióták, közben csak a nemzetüknek ártanak – teszi hozzá.

Ezt követően néhány Karel Gott számot írnak át karaoke-stílusban. A slágerek a pénzek lenyúlásáról szólnak. Majd látható a CD is, amely Kelet-Európa legnagyobb korrupcióit énekli meg. Ahogy a blokk zárul:

a CD eladásából származó egymillió euró azonnal Orbán vejénél landol.

(Aki tovább akarná nézni, ezt követően az OLAF kinevetésére tér át a műsor a román helyzet kapcsán.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes