Trump: Boldog szülinapot, Kim Dzsong Un

Trump: Boldog szülinapot, Kim Dzsong Un

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szerdán volt 38 éves, ha egyáltalán igaz a dátum.

Boldog születésnapot kívánt a héten Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek – mondta el újságíróknak pénteken a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Csung Juijong a héten Washingtonban éppen Kim Dzsong Un születésnapján találkozott Trumppal, aki emlékezett az évfordulóra, és azt kérte a szöuli tanácsadótól: Mun Dzse In dél-koreai államfő tolmácsolja majd születésnapi jókívánságait az észak-koreai vezetőnek.

Csung Juijong amerikai útjáról hazatérve elmondta: az üzenetet már továbbították is Észak-Korea felé a megfelelő csatornákon.

Kim Dzsong Un január 8-án született, de nem lehet pontosan tudni, hogy 1982-ben, 1983-ban vagy 1984-ben. A hivatalos közlés szerint 38 éves, 1982-ben született, ami egybeesik a Kim-dinasztiát megalapító Kim Ir Szen születésének hetvenedik, és édesapja Kim Dzsong Il születésének negyvenedik évfordulójával, ám a dél-koreai szakértők szerint a jelenlegi diktátor valójában egy évvel később született. Amerikai szakértők ezt is vitatják, mert úgy vélik, hogy Kim Dzsong Un 1984-es születésű.

Hozzászólások