szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tirolban két ember mintái pozitívak lettek, és tovább vizsgálnak egy linzi férfit is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ausztria Tirol tartományának kormányzója kedden délután bejelentette: két embert koronavírus-fertőzés gyanújával regisztráltak. Günther Platter azt mondta, az első tesztek pozitívak lettek, de további vizsgálatokat végeznek a pácienseken. Később azt közölte, hogy a további tesztek is pozitív eredményt hoztak, mindkét páciens fertőzött – írta meg a Der Standard.

A két érintettet karanténba helyezték.

Ahogy korábban megírtuk, Ausztriában hétfőn válságstábot hívtak össze a koronavírus európai terjedése miatt, amelynek tagjai több új intézkedést kezdeményeztek az olaszországi halálesetek nyomán. Az osztrák napilap azt írja, a kormányzat most olyan központokat állít fel, amelyekben gyorstesztekkel vizsgálják a gyanús eseteket.

Az ORF hírportálja közben arról ír, hogy egy 55 éves linzi férfi is produkálta a koronavírus-fertőzésből kialakuló betegség tüneteit. A lap szerint a férfi nemrég tért vissza Velencéből, ahol egy turistacsoport tagjaként járt. Miután megérkezett, a háziorvosához fordult, aki intézkedett az azonnali elkülönítéséről. A csoport többi tagjától azt kérték, hogy ne érintkezzenek másokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!