szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 48 éves férfi azzal védekezett, hogy csak magának készítette a felvételeket, de a bírót nem hatotta meg.

Letartóztattak egy magyar turistát Dániában, aki titokban meztelen fiúkról készített felvételeket egy népszerű koppenhágai uszoda öltözőjében – írta a dán sajtó.

A 48 éves magyar – akinek sem nevét, sem monogramját nem hozták nyilvánosságra – állítása szerint a múlt szerdán érkezett a dán fővárosba, méghozzá turistaként. Sajtóhírek szerint azonban a koppenhágai látványosságok helyett a DGI Byen szállodakomplexum uszodájába ment, ahol 5-15 év fiúkat kezdett el filmezni öltözködés közben.

A rendőröket csütörtökön egy szálloda vendége értesítette, aki észrevette, hogy a mellette ülő magyar éppen meztelen gyerekekről készült fotókat tölt fel a számítógépére. Amikor a rendőrök megérkeztek a hotelbe, a magyar férfi számítógépe össze volt kötve egy kamerával, amin megtalálták a fotókat és videófelvételeket.

A gyanúsítottat azonnal őrizetbe vették, a bíróságág pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Tárgyalásán elismerte, hogy ő készítette a felvételeket, amit megbánt, és hozzátette, hogy

csak saját használatra videózott, senkinek nem akarta őket tovább küldeni.

Egy dán törvény alapján a magyar férfi elleni eljárást Dániában kell lefolytatni, és nem adható ki Magyarországnak az ítéletig. Az ügyészség gyermekpornográfia birtoklásával vádolja és azzal, hogy nem nyilvános helyen, az alanyok beleegyezése nélkül készített róluk felvételeket – az országban az utóbbi cselekmény is büntetendő.

(Címlapképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sapkába rejtett kamerával videózott kislányokat egy pedofil

Sapkába rejtett kamerával videózott kislányokat egy pedofil

Miért van éppen ma Johannes Gutenberg a Google főoldalán?

Miért van éppen ma Johannes Gutenberg a Google főoldalán?

KSH-alelnök: A többlethalálozási adatsor szerint Magyarország nem tartozik a leginkább sújtott országok közé

KSH-alelnök: A többlethalálozási adatsor szerint Magyarország nem tartozik a leginkább sújtott országok közé