szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tartományi kormányfő szerint a minisztert nagyon aggasztotta, hogyan tud a járvány idején megfelelni az óriási lakossági elvárásoknak.

A német rendőrség gyanúja szerint öngyilkos lett Thomas Schäfer hesseni pénzügyminiszter, akinek holttestét Hochheim közelében, a vasúti sínek mellett találták meg szombaton. A rendőrség további információkat nem közölt az esetről.

Frankfurter Allgemeine Zeitung rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, a miniszter búcsúlevelet hagyott hátra, amiből kikövetkeztethető, miért vetett véget életének. A DW.com szerint a politikus az elmúlt napokban sokat nyilatkozott, a többi között a koronavírus-járvány elleni védekezésről beszélt.

Hessen tartományi kormányfője, Volker Bouffiert sokkolták a történtek, azt nyilatkozta, alig akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett. Bouffiert szerint Schäfert nagyon aggasztotta, hogyan tud ebben a helyzetben megfelelni az óriási lakossági elvárásoknak, különösen a segélyezést nézve. A kormányfő szerint ez vezethetett a miniszter öngyilkosságához.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!