szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az intézmény egyik dolgozójának tesztje is pozitív lett.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Huszonkilenc csecsemőt gondoznak abban a tokiói gyerekotthonban, amely kisebb góca lett a koronavírus-járványnak Japánban. Az intézményben dolgozó egyik gondozóról április 16-án derült ki, hogy megfertőzte a SARS-CoV-2 vírus, ezért a tesztet a kicsiken is elvégezték. Nyolc pozitív eredményt hozott.

Komolyabb tünetek egyik gyereknél sem alakultak ki, de a biztonság kedvéért kórházba vitték őket.

Az otthont a Szajszejkaj Központi Kórház működteti olyan csecsemők számára, akiket otthon bántalmaztak, elhanyagoltak, vagy a szüleik válása miatt nincs, aki gondjukat viselje.

Az intézmény 47 dolgozója közül heten házi karanténba kerültek, mert a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatják.

Japánban több 11 500 fölött van a fertőzöttek száma, és közel háromszázan haltak bele a COVID-19 betegségbe.

(Reuters/The Japan Times)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!