szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszólalt az amerikai elnök orvosa, aki lényegében arról beszélt az újságíróknak, hogy Trumpnak egyelőre kutya baja - már azon kívül, hogy elkapta a vírust. Láza már nincs, nem köhög, a légzése is jó. Egy névtelenséget kérő forrás ezzel ellentétben azt mondja, nem látszik még a gyógyulás vége, a következő 48 óra kritikus lehet. Szintén névtelen források azt is állítják, hogy Trump kapott oxigént a Fehér Házban, a kórházba szállítása előtt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Donald Trump "nagyon jól van" - mondta róla orvosa, Dr. Sean Conley egy szombat reggeli sajtótájékoztatón a Walter Reed egészségügyi központban a marylandi Bethesdában. A sajtótájékoztatón Conley mögött kilenc orvos állt fel, mindegyikük az elnök egészségéért, gyógyításáért felel.

Sean Conley azt mondta, ő tanácsolta azt, hogy az elnököt elővigyázatosságból szállítsák a Walter Reed kórházba. Ezzel biztosítva van, hogy folyamatosan tudják figyelni az állapotát és megkaphat minden orvosi segítséget, amire adott esetben szüksége van. Trumpnak egyébként nincsen láza, jó a légzése, a szívműködése is rendben van, de még néhány napig biztosan a Walter Reedben marad.

A koronavírus fertőzés utáni első hét, különösen a fertőzés utáni hét-tíz nap a legkritikusabb időszak, magyarázta Conley, aki szerint nagyon örülnek annak, ahogy Trump szervezete reagál a fertőzésre jelenleg. A köhögés, orrfolyás és fáradtság, ami csütörtökön volt neki, "megoldódott". Az orvos elmondta azt is, hogy 24 órája nincs már láza az elnöknek. Arra sincs szüksége, hogy oxigént kapjon. (A CNN forrásai szerint az elnöknek korábban alacsony láza volt, ami valószínűleg enyhe hőemelkedésnek felelt meg.)

A Reutersnek ugyanakkor a Trump családjához közel álló, de név nélkül nyilatkozó forrás arról beszélt, nem lehet még kimondani, hogy az elnök biztos úton jár a gyógyulás felé vezető úton. A névtelen forrás szerint a következő 48 óra kritikus lesz.

Később szintén egy névtelen forrás azt állította, Trump kapott oxigént a Fehér Házban. Az orvosok azt mondták, Trump a kórházban nem kapott kiegészítő oxigént.

Donald Trump
©

Közben a CNN arról is hírt adott, hogy Chris Christie, New Jersey volt kormányzója is koronavírusos lett. Ahogy arról már írtunk, Trump környezetében többen megfertőzödtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!