Még soha nem volt ennyi új fertőzött egy nap alatt Olaszországban

Még soha nem volt ennyi új fertőzött egy nap alatt Olaszországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leggyorsabban Milánóban emelkedett az esetszám az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint.

Rekordot döntött a napi új fertőzések száma Olaszországban.

Giuseppe Conte miniszterelnök azt közölte, hogy előre várható volt a járványgörbe ugrásszerű emelkedése, és a kormány "aggodalommal" követi a helyzetet.

Meg kell állítanunk a növekedést, ezért vezettük be az újabb korlátozó intézkedéseket, mindenki felelősségteljes magatartást kövessen, a járvánnyal szemben csakis együtt győzhetünk"

– jelentette ki Conte.

Az országban egy nap alatt 7332-vel emelkedett a betegek száma, a járvány utóbbi nyolc hónapjában most először mértek ilyen magas adatot: a legmagasabb esetszámot március 21-én regisztrálták, 6557 új fertőzöttel. Akkor napi 26 ezer tesztet végeztek, a mostani több mint 152 ezerhez képest. Márciusban új betegeket majdnem kizárólag az ország északi részében szűrtek ki, jelenleg a járvány országosan terjed.

A legtöbb új fertőzöttet ismét a tavaszi gócpontként ismert Lombardia tartományban szűrték, 1844 esetet. Ebből is több mint ezret Milánó városában és környékén, ahol huszonnégy óra alatt több mint kétszeresére nőtt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az egymilliós városban a tesztelt személyek 6,3 százaléka bizonyult pozitívnak. A milánói intenzív osztályok vezetői "robbanás előtt álló" helyzetről beszéltek. Milánóban emelkedett a leginkább az esetszám az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint. A második helyen Campania tartomány áll napi 818 új beteggel.  

Az utóbbi egy hét alatt országosan több mint száz százalékkal emelkedett a szűrt fertőzöttek száma, harminckilenc százalékkal a kórházban kezeltek száma, hatvanegy százalékkal az intenzíven elhelyezetteké. A szerdai adatok szerint negyvenhárom beteg halt meg a korábbi negyvenegy után, így a halottak száma elérte a 36 289-t.

 

Hozzászólások