szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előbb csak vásárolták, később már maguk csempészték az országba a kábítószereket. A hatóságok végül 3,4 tonna kendernövényt, 1,4 tonna hasist, különféle fegyvereket és 11 ellopott járművet is lefoglaltak, amikor rajtaütöttek a bűnözői csoporton.

Krakkói futballhuligánokhoz kapcsolódó kábítószer-kereskedő nemzetközi hálózat 13 tagját állították elő a lengyel, a spanyol és brit hatóságok – közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) kedden. A szervezett bűnözői csoport 2011 óta 15 tonna marihuánát csempészett, 88 millió euró értékben.

A három éven keresztül tartó nyomozás arra derített fényt, hogy Krakkó egyik sportklubjának futballhuligánjaiból álló bűnözői hálózat egy albán bűnözői csoporttal működött együtt. Elsősorban hasist, marihuánát és kokaint vásároltak, majd pedig már termeltek, csempésztek és értékesítettek.

A bűnszervezet teherautók rakományába, vagy a járműveken kialakított rejtett rekeszekben szállították a kábítószert több uniós országba, köztük Spanyolországba, Belgiumba, Németországba, Hollandiába, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba.

A csoport tagjait a Spanyolországi Alicante városában, illetve Lengyelországban állították elő. A hatóságok négy kannabisz-ültetvényre bukkantak, 3,4 tonna kendernövényt, 1,4 tonna hasist, 280 kilogramm marihuánát, különféle fegyvereket, köztük bozótvágó késeket, könnygázgránátokat, lőfegyvereket, elektronikai eszközöket, 11 ellopott járművet, ingatlanokat, valamint bankszámlákon tartott több mint 3 millió eurót (mintegy egymilliárd forint) foglaltak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt