szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Izraelt sejtik a merénylet mögött.

Irán „kiszámított és határozott” választ fog adni fő atomtudósának megölésére – nyilatkozta az ország legfőbb vezetőjének tanácsadója. Egy keményvonalas lap pedig azt hirdette, hogy Teheránnak bosszúból az izraeli Haifára kellene csapást mérnie – közölte a Reuters.

Mohszen Farizadehról régóta sejtették nyugati és izraeli kormányok, hogy egy titkos nukleáris fegyverprogramot vezet. Pénteken egy Teherán-közeli autópályán csapdát állítottak neki és agyonlőtték.

Irán vallási, politikai és katonai vezetése azonnal Izraelt hibáztatta a merényletért, nem először: 2010 óta több atomtudós halálért is Izraelt tették felelőssé.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala nem kommentálta az esetet, egy miniszter annyit mondott szombaton, hogy nem tudja, ki hajtotta végre az akciót.

Az iráni média véres bosszúra szólított fel, ha bebizonyosodna, hogy Izrael áll a támadás mögött. Az egyik napilap, amelynek a főszerkesztőjét maga Ali Khamenei ajatollah nevezi ki, egyenesen azt szorgalmazta, hogy számos áldozatot követelő csapást mérjenek egy izraeli városra.

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

A kutató "mártíromsága nem fogja lassítani az eredményeinket" - jelentette ki az iráni elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

Megerősítette az iráni védelmi minisztérium, hogy Mohseh Farizadehet Teherántól nem messze támadták meg, a BBC információi szerint a kórházban halt meg. A nyugat az iráni atomprogram egyik vezetőjeként tartotta számon a tudóst. Támadói kilétéről egyelőre még nincs hír.

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben

Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik

A hó pénteken sem olvad el, sőt, lesz, ahol még több esik