szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötre emelkedett a keddi, Trierben történt gyalogosgázolás áldozatainak száma. Az elkövető indítéka még nem ismert, de az igen, hogy erősen ittas volt.

Továbbra is ismeretlen a németországi Rajna-vidéken fekvő Trierben történt tömeges gázolás háttere; a rendőrség még nem tudta feltárni az öt ember életét kioltó szándékos bűncselekmény indítékát – mondta a rajna-vidék–pfalzi tartományi belügyminiszter szerdán.

Roger Lewentz a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta: a kedden történt esettel kapcsolatban egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy nem politikai indíttatású, minden egyéb homályos.

A hatóságok nem találtak értékelhető nyomokat, így például nem került elő levél, bármilyen egyéb irat vagy üzenet, amelyben az elkövető vállalja és magyarázza tettét. Ezért be kell várni az őrizetbe vett gázoló kihallgatásának eredményeit.

A miniszter megalapozatlannak nevezte azokat a bírálatokat, amelyek szerint nem volt megfelelő a trieri belváros sétálóövezetének védelme. Az ilyen övezetekbe bejárást kell biztosítani a szállítóknak, mentőknek, tűzoltóknak, és nem lehet százszázalékos védelmet biztosítani az autót vagy más gépjárművet fegyverként használó támadók ellen – közölte Lewentz.

A gázoló kedd délután nagy sebességgel végighajtott Trier belvárosának fő sétálóutcáján. A nyomozás megállapításai szerint cikkcakkozva haladt, azzal a szándékkal, hogy minél több embernek sérülést okozton.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, köztük egy kilenc hónapos csecsemő. Tizennégyen megsérültek, többen életveszélyesen, egyikük kedd este, a kórházban meghalt.

A gázoló egy 51 éves, Trierben született német férfi. A helyszín közelében fogták el, városi terepjáróját két civil rendőrautós egység szorította le az út szélére. Kirángatták a volán mögül, leteperték, őrizetbe vették. Erősen ittas volt, szerda reggelig nem is tudták kihallgatni. A trieri ügyészség adatai szerint a férfi büntetlen előéletű, bejelentett lakhelye nincs, közeli rokonai sincsenek. Az utóbbi napokat a terepjáróban töltötte, amelyet kölcsönkapott egy ismerősétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán különleges videóval köszöntötte fel a születésnapos Nagy Ferót

Orbán különleges videóval köszöntötte fel a születésnapos Nagy Ferót

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak