szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több rendőr megsérült, amikor fel akarták számolni a rendezvényt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több mint 2500-an vettek részt egy illegális bulin a koronavírus miatt lezárt Franciaországban – írja a BBC. A bulit egy raktárépületben rendezték meg Lieuron városában, csütörtökön, január 31-én kezdődött, francia sajtóhírek szerint a résztvevők január 2-án reggel kezdték elhagyni a helyszínt.

A rendőrség közlése szerint nem az összes bulizó francia, érkeztek résztvevők Spanyolországból és az Egyesült Királyságból is.

A rendőrség megpróbált véget vetni a rendezvénynek de sok bulizó erre erőszakosan reagált, a rendőröket megdobálták, egy autót felgyújtottak. A rendőrség közlése szerint legalább három rendőr megsérült.

A francia kormány még szilveszter előtt szigorított a járvány miatt bevezetett intézkedéseken, este 8-tól reggel 6-ig tartó kijárási korlátozást vezettek be. Országszerte 100 ezer rendőrt vetettek be a kijárási korlátozás betartatására, illetve az illegális bulik felszámolására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövő héten jön az újabb uniós vakcina

Jövő héten jön az újabb uniós vakcina

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója