szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Reaboi cége a tavalyi évben lett megbízva amerikai kapcsolatok építésével. Szerinte Joe Biden győzelmével világszintű zsarnokságra is kell készülni, Trump pedig Reagan óta a legjobb elnök volt.

A Magyar Nemzetnek adott interjút az a David Reaboi, aki 2020 óta a magyar kormány amerikai lobbistája, miután cégével 35 ezer dolláros, azaz nagyjából tízmillió forintos szerződést kötött a washingtoni magyar nagykövetség.

Reaboi most először mesél nyilvánosan, mit csinál ezért a pénzért: új barátok megtalálásához építi ki az utat az amerikai konzervatívok között.

Reaboi mellesleg lelkes trumpista, és ezt nem is tagadja: szerinte Ronald Reagan óta nem volt ilyen kiváló vezetője az Egyesült Államoknak, és azt az egyelőre semmi által sem alátámasztott elméletet is hangoztatja, hogy a választást elcsalták Joe Bidennek.

A lobbista szerint sokaknak tetszik az országban a magyar kormány politikája. “Gondolok itt a családpolitikára, a bevándorláspolitikára és a nem kormányzati szervezetek absztrakt hálózataival, illetve a Soros Györggyel szembeni erőt próbáló harcra. Olyan értékeket képvisel a magyar kormány, amelyek sok ember számára szimpatikusak, és még több ember számára az lenne, ha nem állandóan csak a balliberális médiumok által megkonstruált, torzításokkal és csúsztatásokkal teli Magyarország-képpel találkoznának. Az én feladatom, hogy ezt elősegítsem” – mondta.

A beszélgetés külön kitért a Fidesszel kapcsolatban rendre előkerülő antiszemita vádakra, szerinte hülyeség, és felháborítónak tartja zsidó származású emberként, hogy a baloldal használja ezt a kifejezést, Biden elnökségével kapcsolatban pedig világszintű zsarnokságot vizionál:

“Vegyük például Brazíliát és az erősen jobboldali Jair Bolsonaro elnököt, vagy Izraelt és a szintén jobboldali Benjamin Netanjahut, de idetartozik Lengyelország is. Ők mind szembemennek azokkal a nemzetközi baloldali erőkkel, amelyek istenítik a bevándorlást és az LMBTQ-közösségek agresszív nyomulását. Ezek ellen az országok ellen használják előszeretettel fegyverként a jogállamisággal kapcsolatos vádakat” – mondta a Reaboi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

Színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek kérik: oltassuk be magunkat

Színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek kérik: oltassuk be magunkat

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas