szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 73 éves férfi nem valamelyik koronavírus-mutánst kapta el. A világon ez a harmadik ilyen eset.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Miután 2020 tavaszán elkapta a koronavírus-fertőzést, decemberben másodszor is megfertőződött egy, a németországi Freudenstadban élő férfi. A második alkalommal belehalt – írja a Spiegel, hozzátéve: a világon ez a harmadik ismert ilyen eset.

Az egyéb betegségekben is szenvedő 73 éves férfi halálát a koronavírus okozta betegség, a Covid–19 szövődményei, tüdőgyulladás és több szerve leállását előidéző szepszis okozta.

Stefan Brockmann, Baden-Württemberg tartományi járványügyi osztályának hangsúlyozta, hogy a férfi nem az új vírusvariánsok egyikétől fertőződött meg. Azért kaphatta el újra a fertőzést, mert az első alkalommal nem alakult ki elég erős immunitás a szervezetében.

A cikkben megjegyezték: a koronavírussal való újrafertőződés továbbra is meglehetősen ritka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában

Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám