szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz államfő változatlanul tagadja, hogy bármi köze volna az óriási komplexumhoz.

Navalnij szerint Putyiné, Putyin szerint nem az övé az a fekete-tengeri komplexum, ami felett tavaly repülési tilalmat vezetett be az FSZB. A brit The Guardian szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elismerte, hogy 2020 nyarán repülési tilalmat vezettek be a miniváros felett. Az FSZB a tilalmat azzal indokolta, hogy védeniük kell a Fekete-tenger partját a NATO kémjeitől.

A közel 18 ezer négyzetméteres komplexumról korábban a hvg.hu is megírta, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista csapata mutatta be, ők egyértelműen Vlagyimir Putyinhoz kötik, viszont az államfőnek papíron semmi köze nincs az épületegyütteshez.

Navalnijt jelenleg elzárva tartják Oroszországban, Putyin szerint neki sem a mérgezéshez, sem a palotához nincs köze. Másképpen vélekednek az ellene tüntetők, akik közül több ezret tartóztatott le hétvégén a rendőrség.

(Kiemelt képünk a fekete-tengeri komplexumot ábrázolja.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh András Világ

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Oroszország több száz városában és kisebb településén vonultak utcára ellenzéki tüntetők, hogy a múlt vasárnapi hazatérése után azonnal őrizetbe vett és 30 napos elzárásra ítélt Alekszej Navalnij szabadon bocsátását követeljék. A legtöbben, mintegy 40 ezren, Moszkvában gyűltek össze és több városban komoly összetűzések alakultak ki a gyülekezési tilalmat megsértő tüntetők és a durván fellépő rendőrök között.

Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

800 lóerős lett a BMW X6 M divatterepjáró

800 lóerős lett a BMW X6 M divatterepjáró

Az örökkévalóságba visz el Chick Corea életműcsúcsa

Az örökkévalóságba visz el Chick Corea életműcsúcsa