szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szervezet az állampolgárok hiányát demonstrálta így abban a döntésben, amellyel a holland kormány a környezetszennyező nagyvállalatokat, a KLM légitársaságot vagy a Schiphol repteret segítette ki.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Több mint ezer pár üres cipővel töltötte meg a holland Extinction Rebellion szervezet Hága utcáit: a klímaaktivisták így hívták fel a figyelmet az állampolgárok hiányára abban a döntéshozási folyamatban, melyben kisegítést szavaztak meg olyan szennyező nagyvállalatoknak, mint a KLM holland légitársaság vagy az amszterdami Schiphol repülőtér. A koronavírus-járvány miatt nem tartanak tömegtüntetéseket – múlt héten online sztrájkolt a Fridays for Future is, így ezzel az akcióval állt elő az Extinction Rebellion.

©

Az EU tagállamai közül Hollandiában a legalacsonyabb arányú a megújuló energiaforrások használata. A holland kormányt több kritika érte már a környezetvédelmi szervezetektől, ugyanis a koronavírus-járvány következtében csökkent a légszennyezettség, így viszont a klímaváltozás megállítása érdekében tett károsanyagkibocsátás-csökkentésre vonatkozó döntéseket is elhalasztották. Az Extinction Rebellion egy állampolgári gyűlés azonnali felállítását szeretné elérni, ahol hétköznapi emberek közösen vitathatják meg és tehetnek javaslatokat arra, hogyan reagáljanak a jelenlévő klíma- és ökológiai vészhelyzetre és hogyan költenék el a közpénzeket.

Dobos Emese Itthon

Művéres akciót szerveztek a pesti butikokhoz, ahol ön is vásárol

A Belvárosban akciózó környezetvédő aktivisták szerint a divatipar kizsákmányoló és szennyező. A cél az lenne, hogy kevesebb fast fashion holmit vásároljanak az emberek, helyettük inkább a tartós, jobb minőségű ruhákat keressék, amelyeket nem kell egy év múlva kidobni.

Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Muszbek Mihály: Ma annyi állami pénz megy a fociba, hogy fel se tűnik a piaci forrás hiánya

Muszbek Mihály: Ma annyi állami pénz megy a fociba, hogy fel se tűnik a piaci forrás hiánya

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak