szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kereskedelmi lánc polcain várhatóan júniustól már csak fából, bambuszból és cukornádból készült tányérokat, poharakat vagy evőeszközöket találunk majd.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Kedden terjesztették elő az egyes egyszer használatos műanyagok tiltására szolgáló törvényjavaslat módosítását, ami az EU által előírtakon felül a nejlonzacskókat is betiltaná Magyarországon. 2021-től így Európa-szerte búcsút mondhatunk néhány egyszer használatos műanyagtermékeknek.

Az Auchan Magyarország még áprilisban döntött úgy, hogy kivonja a műanyag tányérokat, szívószálakat, fültisztító pálcikákat, most pedig azt közölte, hogy a régi készlet teljes kikopása május végére várható – az áruházak addig is a kiárusítást külön kihelyezéssel valósítják meg –, helyettük olyan környezetbarát alternatívákat kínál a lánc, amelyek például fából, papírból, cukornádból vagy bambuszból készülnek. 

Az áruházlánc egyébként a magyarországi piacon elsőként alkalmazott bevásárló kartondobozt, mindemellett idén több egyszer használatos bevásárlótáskát is kivont a forgalomból, amelyeket környezetbarát papír- és szövött, illetve 100 százalékban lebomló, házilag is komposztálható táskákra cserélt le.

Elkészült a weboldal, amely megmutatja, hova utazhatunk most a világban

Elkészült a weboldal, amely megmutatja, hova utazhatunk most a világban

Bundesliga: megint kikaptak Szalaiék

Bundesliga: megint kikaptak Szalaiék

Új gumi, friss alkalmazás, okoslakat – teljesen megújítják a Bubit

Új gumi, friss alkalmazás, okoslakat – teljesen megújítják a Bubit