szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japánban helyreállt az élő nemzeti természeti kincsként számontartott állatok emésztése.

Koronavírus-világjárvány
Több mint 11,5 millióan fertőződtek meg, és csaknem 600 ezer beteg halálát okozta a 2019 végén kitört koronavírus-járvány világszerte. A pandémia felbecsülhetetlen gazdasági károkat okozott annak ellenére, hogy a járvány csillapodásával mind több országban elkezdték enyhíteni a korlátozásokat. (Igaz, több helyen már ismét szigorításokat vezettek be.) Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Helyreállt az emblematikus szikaszarvasok emésztése a japán Nara Parkban, mivel a koronavírus-járvány miatt távolmaradó turisták immár hónapok óta nem etetik túl csemegével a kérődzőket. A közparkba érkező diák- és turistacsoportok a helyben vásárolható "szarvaskeksszel" (sika-szembei) tömik az állatokat az Aszahi Sinbun lap szerint.

A rengeteg rizses csemegétől azonban a szarvasok annyira szomjasak lesznek, hogy néhányuk túl sok vizet iszik, aminek akár komoly hasmenés is lehet a következménye.

Mivel azonban a járvány miatt a látogatók száma drasztikusan lecsökkent, és a szarvasok nem kapnak nassolnivalót, az állatoknak végre újra normális a bélműködése.

A Vakakusza-hegy lábánál elterülő Nara Parkban több mint ezer szikaszarvas bóklászik szabadon. Az állatokat élő nemzeti természeti kincsként tartják számon.

A turisták elmaradása Magyarországon is esélyt adott a természetnek a talpra állásra: például újra termálvízzel telt meg a Nagyvárad szomszédságában fekvő Püspökfürdő korábban kiszáradt tava, több állat és növényfaj utolsó példányainak egykori természetes élőhelye. Arról, hogy a nemzeti parkok elefántjai, medvéi, gepárdjai és egyéb egzotikus élőlényei világszerte fellélegezhettek, mert a koronavírus-járvány miatt mostanában nem abajgatják őket etetni vágyó vagy velük szelfizni akaró autós turisták, a hvg360 írt bővebben.

Fellélegeztek az állatok - itt az ideje, hogy újragondoljuk a nemzeti parkokat

Miközben Magyarországon - munka nélkül maradt cirkuszi állatok közreműködésével - megnyílt az első szafaripark, a valódi nemzeti parkok elefántjai, medvéi, gepárdjai és egyéb egzotikus élőlényei világszerte fellélegezhettek, mert a koronavírus-járvány miatt mostanában nem abajgatják őket etetni vágyó vagy velük szelfizni akaró autós turisták.

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó

Élő közvetítések sorozatát indítja a New York-i Metropolitan Opera

Élő közvetítések sorozatát indítja a New York-i Metropolitan Opera

Radar360: Újra korlátozásokat hoz a járvány

Radar360: Újra korlátozásokat hoz a járvány