szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiltakozásból lett vegán Lewis Hamilton, Rosco nevű kutyáját viszont főleg egészségi okból fogta diétára.

Teljes mértékben vegán ételekből álló diétára fogta kutyáját Lewis Hamilton – írja a Euronews. A Forma–1-es világbajnok – aki vasárnap a Hungaroringen szerzett újabb győzelmet – februárban az Instagramon írt arról, hogy ő maga az ipari állattartás borzalmai elleni tiltakozásból döntött a vegán életmód mellett.

Rosco nevű kutyáját viszont főleg egészségi okokból fogta diétára. Mint Hamilton állítja, nem is eredménytelenül: a bulldog korábban számos, a fajájára jellemző problémától szenvedett, ezek viszont elmúltak az étrenváltás után.

Mióta vegán, puhább a bundája és meggyógyult a duzzadt talpa. Már nem sántít a fájó izületei miatt és a légzése is kitisztult

– részletezte a vesenyző. Hamilton másik bulldogja, Cococ júniusban hat évesen, számos egészségi probléma miatt elpusztult. Mint kifejtette, ennek hatására gondolta újra, mit is ad enni Rosconak.

View this post on Instagram

��������

A post shared by Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco) on

Ha megfelelően kiegyensúlyozott az étrend, akkor az állati eredetű termékektől mentes diéta is teljesen alkalmas a kutyáknak

– erősítette meg egy állatorvos a Euronews-nak, hogy Hamilton szokatlan döntése nem feltétlenül hibás. Michaela Craggs látott már kutyát, akinek allergiája javult a vegán étrendre való áttérés után. Ugyanakkor azt javasolja: mielőtt bárki hasonló döntést hozna, egyeztessen kedvence állatorvosával.

hvg.hu Autó

Hamilton nyert a Hungaroringen és utolérte Schumachert

Vasárnap délután rajtolt el a 35. Magyar Nagydíj, amelyet a brit Lewis Hamilton nyert, beállítva Michael Schumacher egyik nagy rekordját. A brit a második az F1 történetében, aki egy pályán nyolcszor tudott nyerni.

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

Megmutatjuk, hogyan készülnek az M3-as metró újabb szakaszának felújítására

Megmutatjuk, hogyan készülnek az M3-as metró újabb szakaszának felújítására