szerző:
Csányi Nikolett
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A napokban eldől a Hajógyári-sziget sorsa: míg a kormány árvízvédelmi mobilgátat akar építeni, addig a civilek és a környezetvédelmi szervezetek a visszafordíthatatlan környezetpusztításra figyelmeztetnek. A hvg.hu videója a szigetről.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Jó ideje folyik már a vita a Hajógyári-sziget körül: a kormány gátat akar építeni a szigeten, ami ellen a helyi, óbudai önkormányzat mellett a környékbeliek is tiltakoznak. A WWF Magyarország petíciót is indított a terület védelméért, a Fővárosi Közgyűlés pedig építési tilalmat akar elérni a szigeten.

Bár a korábban ide tervezett kajak-kenu központot máshol építik majd fel, egyelőre nagyon úgy néz ki, a gátak megépítéséhez ragaszkodik a kormány. Az érintettek azonban attól tartanak, hogy további beruházásoknak nyit ez utat. A Hajógyári-sziget sorsa a napokban eldől.

A hvg.hu a Hajógyári-szigeten készített videójából többek között azt is megtudhatja, hogy milyen környezeti kárral járna a tervezett gátrendszer felépítése és hogy mióta van már a napirenden a terület beépítése. Az ellenzők szerint a töltések nemcsak a környezetnek, de a környéken lakóknak is kárt okozhatnak és szakértők szerint máshol és máshogy lenne szükség arra, hogy helyrehozzák a területet.

Csányi Nikolett - Dobos Emese Gazdaság

Van egy erőforrása Magyarországnak, amire inkább veszélyforrásként tekintünk, ahelyett, hogy használnánk

Egyre hevesebb hirtelen esőzések és az egész országot sújtó aszály: Magyarország is a bőrén érzi a klímaváltozást. A túl sok és a túl kevés víz is probléma, és ez nemcsak a mezőgazdaságot, de a lakosok mindennapjait is egyre súlyosabban érinti. A probléma kezelésére több hazai településen természetes vízmegtartó megoldásokat építenek ki, amelyek mintaként szolgálhatnak egész Európában.

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Hétfőtől több település iskoláit is bezárják Montenegróban

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé