szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cég reményei szerint 300 millió műanyag flakont nem gyártanak így le.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

A P&G szépségápolási márkái újratölthető rendszert vezetnek be: alumíniumpalackot és újrahasznosítható utántöltő tasakot, amely 60 százalékkal kevesebb műanyag felhasználásával készül (egy átlagos műanyag flakonnal milliliterben összehasonlítva) – áll a Procter&Gamble csütörtöki közleményében.

2021-től Európában a Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences és Aussie termékeknél vezetik be az új csomagolásokat, így reményeik szerint évente 300 millióval kevesebb szűz műanyag flakon kerül előállításra.

Az újratölthető csomagolások mögött pedig nem más áll, mint a magyar származású Tom Szaky: a szakember által alapított TerraCycle évek óta számos projektben működik együtt a Procter&Gamble-lel.

Szaky és a P&G 2017-ben hozták létre az első, kereskedelemben kapható olyan fogyasztói flakont, amely 90 százalékban újrahasznosított és 10 százalékban tengerpartról származó műanyagból készült.

2019-ben, a tavalyi Davosi Világgazdasági Fórumon pedig bemutatták a Loop platformot, ami egy betétdíjas csomagolási, rendelési és kiszállítási rendszer.

Dobos Emese Gazdaság

Szép dolog az utántölthető kozmetikum, de ki felel azért, ha bajt okoz?

Néhány nap alatt 34 ezren írták alá azt az online petíciót, amely el szeretné érni, hogy legyenek utántöltő automaták a legnagyobb magyarországi drogériákban. A csomagolásmentességre törekvés számos iparágban megjelenik, de vajon milyen korlátai vannak és mennyire valósítható meg itthon?

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

Araszol a forgalom az M0-son

Araszol a forgalom az M0-son

Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket

Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket