szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Óriási különbség van aközött, hogy az emberek mit gondolnak és hogy végeredményben mit is csinálnak, ha klímavédelemről van szó.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Annak ellenére is rengetegen akarnak autóba ülni majd a világjárvány után, hogy a legtöbben elismerik, hogy az emberi tevékenység okozza a klímaváltozást – számol be a Guardian a YouGov nagyszabású kutatásáról. A felméréshez 2020 júliusában és augusztusában 25 különböző országból 26 ezer embert kérdeztek meg a klímaváltozás és a tetteink közötti összefüggésekről.  

A leginkább az Egyesült Királyságban, Kínában, Japánban és Brazíliában vélik úgy, hogy nemzetközi erőfeszítésekre és összefogásra van szükség, hogy csökkentsék az ipar és a mezőgazdaság által kibocsátott szén-dioxidot és más üvegházhatású gázok kibocsátását, amelyek a globális felmelegedéshez és szélsőséges időjárási jelenségekhez is vezetnek.

A legkevésbé a főként olajra építő országokban (így Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Amerikai Egyesült Államok) nem szorgalmazzák a kibocsátás csökkentését, de az itt élők is elismerik, hogy az emberi tevékenység hozzájárul a klímaváltozáshoz.

Ha azonban a tettek mezejére kell lépni, már nagyon mást mutat a kép: bár több országban arról számoltak be, hogy inkább kevesebbet repülnének a pandémia után, mint korábban, a japánok, a brazilok, az amerikaiak és a nigériak még többet is repülnének terveik szerint, mint a világjárvány előtt.

Azzal kapcsolatban még nagyobb a különbség, hogy autóba ülnének-e: a felmérés eredményei alapján nincs is olyan ország, ahol ne akarnának még többen autózni, mint a világjárvány előtt. Ez azonban végeredményben még nagyobb károsanyag-kibocsátáshoz vezethet.

Dobos Emese Zhvg

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

Jóval környezetbarátabb a vasút a repülésnél, emiatt az elmúlt időszakban felmerült: legalább Európán belül kiválthatná a vonat a légi közlekedést. Van azonban egy nagy akadály: nagyon sokat kellene költeni a valóban versenyképes nagysebességű járatokra. Vajon a klímaváltozás és a kibocsátás csökkentésére irányuló törekvések elhozhatják a vonatozás reneszánszát?