szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lehetséges, hogy egy tartályhajó ürítette ki szennyvizét és olajrakománya egy részét valahol a Földközi-tengeren, a káros anyagok pedig az izraeli partvidékre sodródtak.

Önkéntesek százai kapcsolódtak be a mentesítési munkálatokba azután, hogy olajfolt szennyezte be Izrael teljes földközi-tengeri partvonalát.

A szakemberek még vizsgálják, hogy honnan származhat a tengerpartot és az élővilágot fenyegető szennyező anyag.

Az önkéntesek közül néhányat kórházba kellett vinni az olajfolt veszélyes párájának belélegzése miatt.

תודה רבה למאות החיפאים שבאו בהתנדבות ומתוך אהבת הסביבה והים לנקות את החופים בעקבות פליטה של גושי זפת מהים לרצועת החוף של...

Közzétette: ‎עיריית חיפה‎ – 2021. február 20., szombat

Az északi Haifától a Gázai övezethez közeli Askelón városáig fekete csíkok voltak láthatók az ország földközi-tengeri partvonalán. A híradások az elmúlt évtizedek legsúlyosabb izraeli környezetszennyezéseként számoltak be a történtekről.

Az északi Hadera környékén lévő Gador természetvédelmi területnél a kátrányos anyag halakat, teknősöket és más tengeri lényeket borított be. Az önkéntesek ezeket próbálták megtisztítani a szennyeződéstől.

„Egyre nyilvánvalóbb, hogy a folt kiterjedt és súlyos esemény, olyan környezeti károkkal, amelyek felszámolásával hosszú időn át kell majd foglalkoznunk” – olvasható az izraeli természetvédelmi hatóság vezetőjének, Saul Goldsteinnek a Facebook-bejegyzésében.

Egy, a vizsgálatokban részt vevő forrás szerint egy tartályhajó üríthette ki szennyvizét és olajrakománya egy részét valahol a Földközi-tengeren, s az elmúlt hét szélsőséges időjárása, az erős szelek hozzájárulhattak a szennyezésnek az izraeli partokra sodródásához.

(Fotó: Facebook / Haifa önkormányzata)

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Tüntetéseket szerveznek szerdára Navalnij támogatói

Tüntetéseket szerveznek szerdára Navalnij támogatói