szerző:
MTI/hvg.hu

Az ügyészség nyomozást rendelt el a szakszervezeti szövetség ügyében, az ügyet megszellőztető Magyar Hírlapból nem derül ki, hogy pontosan mi miatt. Az eljárással a NAV-ot bízták meg.

A Liga Szakszervezetek TÁMOP által finanszírozott projektjeinek működésével kapcsolatban rendelt el nyomozást az ügyészség, költségvetési csalás gyanúja miatt – írta keddi számában a Magyar Hírlap.

Az eljárással az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságát bízták meg – közölte a napilap arra az ügyészség által írt levélre hivatkozva, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás ismertetett.

Egy látványos Liga-akcó a múlt év végéről
©

Felidézték: miután a szakszervezet májusi küldöttgyűlésén nem választották újra elnökké a Liga-vezér Gaskó Istvánt, az átmenetileg az elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök a birtokába került dokumentumokkal az ügyészséghez fordult, a VDSZSZ Szolidaritásnak más szervezetekkel, így a Liga-konföderációval való "szövevényes kapcsolatai" kivizsgálását kérve.

A Fővárosi Főügyészség részben elutasította a vizsgálati kérelmet azért, mert az ügyészi ellenőrzés hatálya nem terjed ki a szakszervezetekre. Később kiderült, hogy a feljelentést áttették a BRFK-hoz, mert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merült fel.

Gaskó István korábban azt mondta, ez csak "időleges bajkeverés", a feljelentés komolytalan, és hamarosan a vádlók kerülnek majd a vádlottak padjára.

A cikkből nem derül ki, hogy milyen ügyről van szó, csak egy félmondat utal arra, hogy a VDSZSZ által a Ligának adott kölcsönök váltak kérdésessé.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!