szerző:
hvg.hu

Trükkösen, elrejtve, de bevallotta a köztévé, hogy mennyit fizet a BL 2018-21-as meccseiért. Amennyit nem szégyell. Az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

Nem akarta elárulni az MTVA, hogy mennyit fizetett a Bajnokok Ligája 2018-2021-es időszak meccseinek közvetítési jogaiért, aminek megszerzését nagy ünneplés közepette jelentették be még szeptemberben. A 444-nek olyan információi voltak, hogy 5 milliárd forinton felül van az összeg, amit az A csomagért kiadtak, és ez kiemelkedően magasnak számít, de hivatalos információ nem volt.

Az MTVA honlapjára tévedve elkezdtük böngészni az 5 millió forint feletti szerződések listáját - a nem túl felhasználóbarát 97 oldalas dokumentum 2013-mal kezdi a sorolást, és a legvégén érünk el legfrissebb szerződésekig. És ott ez olvasható:

©

Azaz a 444 iparági információi helyesek voltak. 18 millió eurót fizettünk a BL-meccsekért.

A köztévé évek óta szórja a pénzt a közvetítési jogokra, teljesen sportszerűtlenül állnak rendelkezésére adóforintok milliárdjai a piacon, ami már több valóban piaci alapon működő sportcsatorna vesztéhez vezetett, mert nem bírták megszerezni a nézettebb sportesemények közvetítési jogait - az év végén szűnik meg a SportM, 2015 végén jelentették be a Sportklub megszűnését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!