szerző:
MTI / hvg.hu

Több embert megsebesített egy ismeretlen késes támadó szombat délelőtt a németországi Münchenben, a sérültek közül senki nincs életveszélyben - közölték a hatóságok.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a helyszínről elmenekült támadót, akinek indítéka egyelőre nem ismeretes. A rendőrség közlése szerint a késelő öt helyszínen támadott áldozataira, összesen négy vagy öt embert sebesített meg könnyebben.

Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszik.

A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos férfit keres, aki egy fekete kerékpárral közlekedik. Személyleírást is közöltek róla. A rendőrség Twitter üzenő oldalán felszólította a lakosságot, információkkal segítsék munkájukat, hogy mielőbb elfoghassák a tettest.

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt.