Orbán Viktor hagyja, hogy papíron csak a negyedik leggazdagabb kormánytag legyen

HVG

4 perc

2020.02.06. 06:01

2020.02.06. 07:30

Nem szégyelli megtollasodását sem Rogán Antal, sem Lázár János. Miért is tennék, hiszen csak most nőnek fel a módosabb ellenzéki pártvezérekhez, például Gyurcsány Ferenchez, Ungár Péterhez. Az elsíbolt milliárdok úgysem a nyilatkozatra kötelezettekhez kerülnek, ám a kormánytagok bevallott vagyonából is szép toplista kerekedik.

Habár sokan a kormányfő strómanjának mondják Mészáros Lőrincet, pontosabb megfogalmazásnak tűnik, hogy inkább Orbán Viktor a felcsúti milliárdos bizalmi vagyonkezelője.

A bizalmas viszonyt senki sem vitatja, azt pedig nehéz lenne letagadni, hogy egyedül a miniszterelnöknek van akkora hatalma Magyarországon, hogy megmozgassa a végül Mészáros Lőrincnél landolt 500 milliárd forintnyi vagyont, beleértve az egykori Simicska- és Vajna-birodalom ékköveit. A heroikus munkáért még szerénynek is mondható a fizetség: Orbán Viktor legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint mindössze mintegy 200 millió forintnyi jószág van a nevén, az is „betonban” (egy budai hegyvidéki ház a Cinege utcában és a felcsúti Pancho Aréna tövében meghúzódó parasztház), a kormánya által túlfűtött és túlárazott ingatlanpiacon.