Dés László a Home office-ban: "A hatalom abnormális kiterjesztése a cél"

HVG360

1 perc

2020.03.28. 16:45

A népszerű zenész-zeneszerzőt nem billentette ki a járványhelyzet, hajnaltól estig dolgozik - bár a délutáni alvás továbbra is szent. A nyugdíja maga a gyalázat, s borulátó az egzisztenciális helyzetet és a politikai hatalom viselkedését illetően. "Nincs illuzióm, hogy mindenki megváltozna a végére" - vallja Dés.

Home office - Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A tegnapi részben Beer Miklós beszlélt arról, hogy bízik egyfajta kijózanodásban, s abban, hogy átértékeljük, mi mindent engedhettünk meg eddig magunknak. Viszont nagyra tartja az összes magyar egyházat, mert nem tilos ugyan, mégsem tartanak már sehol istentiszteleteket.

A csütörtöki epizódban az Egyesült Államokban élő Oroszlán Szonja mesélt arról, hogy mit csinál tulajdonképpen az orvosi egyetemen, s miként néz ki a begyűrűző krízis a tengerentúlon. Ami most van, az szükséges rossz, lassítanunk kell, ha az emberiség fel akar gyógyulni – véli a színésznő.