Felcsuti Zsolt: A csődhullám már elindult, versenyt futunk az idővel

HVG360

6 perc

2020.04.10. 08:30

A legfontosabb most a munkahelyek megmentése; aki tud, az adjon a válságkezelésre – mondja Felcsuti Zsolt, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke, az MPF-csoport főrészvényese.

Nemrég tért vissza svájci otthonából, így önkéntes karanténból tesz javaslatokat a szövetség nevében a kormány gazdasági akciócsoportjainak. Hogy bírja?

Nincs ezzel baj, a cégeim a világ több pontján működnek, azt is online oldom meg. A minap arról tárgyaltam, hova helyezzük át a malajziai gyártókapacitásunkat, mert ott be kell zárnunk a koronavírus miatt, Indonéziában viszont épp most kaptunk egyedi engedélyt a gyártás folytatására.

Abban nincs vita a kormány és az érdekvédő szervezetek között, hogy a fő cél a munkahelyek megőrzése. Elegendőnek tartja-e a Palkovics László által felvázolt intézkedéseket?

Nem lehet nem támogatni. Elsüllyedt a hajó, úszni nem tudó emberek estek a vízbe. Most az a kérdés, hol a legközelebbi deszka, amibe bele tudnak kapaszkodni, és nem az, hogy ha majd kivetődtek egy szigetre, min fognak napozni! Ezért egyetértek azzal az iránnyal, amit a kormányzati intézkedésekből eddig látok. A legfontosabb, hogy az embereknek legyen mit enniük és ne veszítsék el az otthonukat, a vállalkozások pedig tovább működhessenek, ha ez a borzalom egyszer véget ér. A kettő összefügg.

Nem kell csoda hozzá, mások már kitalálták a módszert: a németek, az angolok, de már a szlovákok is hoztak intézkedéseket. A németek a bérek 60 százalékát garantálják a közterhekkel együtt azoknál, akik most nem vagy csak részmunkaidőben tudnak dolgozni. A bejelentés szerint nálunk a bértámogatás 70 százalék lesz három hónapig, de a fontos részleteket nem ismerjük még. Például azt, hogy a bérek közterheit és az adókat is támogatja-e az állam. Ha újraindul a gazdaság, a cégeknek is jó, ha nem kell újra toborozniuk. Hogy ne legyenek visszaélések, a rendszert ellenőrizni és korlátozni kell, meghatározni például, mekkora legyen az egy dolgozó, illetve az adott vállalat által kapható maximális összeg (Szlovákiában 500, illetve 200 ezer euró). Nyilván egy vezetőnek nem kell garantálni a teljes bére felét.