szerző:
hvg.hu

Az egyelőre meglehetősen titokzatos hiperautót a tehetős vásárlójelöltek már meg is tekinthették.

A Bugatti előző hiperautója, a Veyron először 1 000 lóerős változatban támadt, majd pedig 1 200 lóerős verzió is készült belőle. A gyártó aktuális modellje, a Chiron ennél jelentősen erősebb, 1 500 lóerős erőforrást kapott, amiből hamarosan újabb lóerőket facsarnak majd ki.

A Chironból nemrégiben már kijött egy limitált széria, azonban a végsebesség helyett a kanyarvadászatra kihegyezett Chiron Divo (mellékelt fotókon) az alapmodellhez hasonlóan "csak" 1 500 lóerős. A gyártó következő limitált sorozatú Chironja azonban már erősebb erőforrással fog rendelkezni: a négy turbóval megfújt W16-os egység várhatóan legalább 1 600 lóerős lesz. Nemrégiben maga a cégvezér, Stephan Winkelmann nyilatkozta azt, hogy a Chiron motorjában bőven van még erőtartalék.

©

A mintegy 20-40 példányban gyártandó új csúcsmodell pletykák szerint hivatalosan a márciusi Genfi Autószalonon fog bemutatkozni. A tehetős vásárlóknak azonban állítólag már meg is mutatták az autót, akik közül akadt aki "föld-föld rakétának" nevezte a valaha készült legerősebb Bugattit.

Több mint valószínű, hogy az említett új modell Chiron SS néven fog támadni, és ezenkívül állítólag egy könnyített Superleggera és egy nyitható tetős Aperta változat is készül a Chironból.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A szuperhősöket legyőzte az ego

A szuperhősöket legyőzte az ego

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Nálunk eddig nem alkalmazott terápiát végeztek a SOTE klinikáján

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben