szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ennek a német autógyártónak abszolút nincs túlbonyolítva az emblémája, melynek most felfedjük az eredetét.

Jelen történetünk 1885-ben kezdődött, amikor is Németországban megalapították a Wanderer Automobile gyárat, majd pedig 1899-ben folytatódott a Horch vállalat létrehozásával. A következő mérföldkövet 1902-ben tették le a DKW megalapításával, majd pedig 1909-ben megszületett az Audi.

Ezek a cégek egészen 1932-ig egymástól függetlenül tevékenykedtek, ekkor azonban egyesültek egymással, így az Audi, a DKW, a Horch és a Wanderer összeolvadásából létrejött az Auto Union, melynek négykarikás logója már nagyon hasonlított napjaink Audijainak márkajelzéséhez. A négy darab egymásba olvadó karika elsőként a kor jellegzetes szivarformájú versenyautóin bukkant fel.

Az Auto Union 1949-ben átköltözött Ingolstadtba, majd 1969-ben egyesült az 1873-ban létrehozott NSU-val, ily módon pedig létrejött az Audi NSU. 1977-ben aztán megszűnt az NSU személyautók gyártása, és 1985-ben létrejött az autógyártásban mind a mai napig aktívan tevékenykedő Audi.

©

Jelenleg így mutat a márka aktuálisan használt hivatalos logója:

©

Ez tehát az Audi, illetve a cég logójának rövid története, korábbi hasonló cikkeinkből pedig a BMW és a Mercedes emblémájának eredetével, jelentésével is megismerkedhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott