szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leginkább a csodás nevű, Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata rendszer miatt.

Az olasz cég jelenlegi autói a legtöbb esetben összkerék-hajtásúak, amely nem kedvez igazán a játékosságnak. Persze a 700 lóerő körüli teljesítmények mellett, a gyorsulásban és a napi közlekedésben célravezetőbb, ha minden kereke hajtott egy ilyen szupersportautónak.

Az idén bemutatott Huracan Evo, amelyben egy 5.2 literes V10-es szívómotor percenkénti 8 000-es fordulatszámon 640 lóerőt ad le, és az 1422 kilogrammos sportautót 2,9 másodperc alatt lővi ki álló helyzetből 100-as tempóra még valami mást is tud.

Itt jön képbe a fent is említett LDVI, amely a Lamborghini Huracan Evo központi agya. Ez a rendszer elég szabadon teszi lehetővé a sodródást az összkerékhajtás és összkerék-kormányzás ellenére, a nyomatékvektoros-szabályozás koordinálásával. Lényegében a járművezető szándékait értelmezi, és hozzájuk igazítja a jármű karakterét. Összességében az új Huracan Evo gyorsabb néhány kipróbált pálya bizonyos szakaszain, mint a jelenlegi Nürbirgring-rekorder Lamborghini Huracan Performante.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát

Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben