Akár 5,3 millió forinttal olcsóbban is adnak most egy hétüléses autót

Akár 5,3 millió forinttal olcsóbban is adnak most egy hétüléses autót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nyilván ez egy extrém ajánlat, amihez egy elég komoly árú Lexus hibridet kellene megvenni. Ennél sokkal hétköznapibb autók akcióval is várják az állami kedvezmény indulását.

A különböző autómárkák 400 ezer és 2,8 millió forint közötti extra kedvezményeket adnak hétüléses modelljeikre az állam által kifizetett 2,5 millió forinton felül – derül ki a Vezess.hu gyűjtéséből. A forgalmazók július 1-től, amikortól a nagycsaládosok autótámogatása igényelhető komoly akciókba kezdhetnek.

Több hétüléses modell már 3 millió forint alatt hazavihető a speciális kedvezményekkel együtt, de a magasabb árkategóriában nézelődők is jól járnak: egyes márkáknál bő 5 millió forinttal a listaárak alatt vásárolhatnak.

Mint a Vezess kutatásából kiderül, a legtöbb forgalmazó konkrét összegű árengedményt ad az árból, de van, aki vételártól függetlenül százalékos kedvezményt határozott meg, és arra is akad példa, hogy többmilliós extracsomagot adnak ajándékba.

A Skoda például az alapár csökkentése helyett egy 610 ezer forint értékű extracsomagot kínál 6100 forintért a nagycsaládosoknak. A legtöbb márka egyedi kedvezményt ad adott modellekre, ilyen például a Citroen, a Fiat, a Peugeot. De vannak márkák, amelyek nem akcióznak, az Opel, a Dacia nem rakott ki egyelőre célzott ajánlatokat. A Kia, a Toyota külön kedvezményt ad, akárcsak a Mercedes, amely jelenleg 10 százalék diszkonot kínál a hétüléses autójára és kisbuszára.

Érdekesség, hogy van olyan importőr, amely ugyan az állami támogatáshoz kapcsolódóan indított akciót öt különböző modelljére, viszont a speciális árengedményt bárki igénybe veheti, nem csak a nagycsaládosok.

A kedvezményrekorder jelenleg a Vezess szerint a Lexus RX hétüléses változata. A 22,64 milliós alapárból 2,8 millió forintot egyszerűen elengednek a központi költségvetés által kifizetett 2,5 millión felül.

Itt lehet egyébként elérni a Vezess által összeállított listát, amelyen a központi költségvetés és az egyedi kedvezmény levonása utáni autóárak szerepelnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások