szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aznap még csak a Corvin-negyedtől Dél-Buda felé, három héttel később már a Margit hídtól a Széll Kálmán térig is pótlóbuszok lesznek, nyár végéig. Figyeljen, már péntek este sem jár a villamos egy szakaszon. Az autósok számára is lesznek változások.

Megírtuk már, ezen a nyáron is pályafelújítást végez a BKK a budapesti 4-es és 6-os villamos vonalán, mivel a sűrűn közlekedő járművek gyorsan koptatják a síneket.

A rekonstrukció első üteme június 15-én szombaton reggel kezdődik, ekkortól a villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek.

Július 7-től, vasárnaptól a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között is pótlóbuszok járnak, a villamosok ekkortól a tanítási időszak kezdetéig a Margit híd és a Corvin-negyed között közlekednek csak.

De a villamosok már pénteken sem közlekednek este 9-től éjfélig, illetve szombat reggel 4 órától 7-ig, rendhagyó módon az Oktogontól a dél-budai végállomásokig.

Buszsáv a József körúton

A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Nagykörút ezen szakaszán megállási tilalom lép életbe már június 14-től.

A BKK honlapján minden további infót megtalál arról, hol nem parkolhat, melyik keresztutcán változik a forgalmi rend, illetve hogy melyik megállóban pontosan hol állnak meg a pótlóbuszok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!