szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állam részéről úgy számoltak, három év alatt 18 ezren fogják igénybe venni a támogatást, de már idén november végén 21 ezer fölött volt az igénylők száma.

Több jellegzetes problémát is magával hozott nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás – írja az Index. Az egyik, hogy a 30 napos határidőt a támogatás folyósítására nem tudták tartani pont az igénylések nagy száma miatt. A helyzet mostanra normalizálódott, és aki most igényli az állami támogatást, számíthat arra, hogy 30 nap alatt megkapja az autóját – mondta el az Indexnek Gablini Gábor, a Gépjárműkereskedők Országos Szövetségének az elnöke.

Korábban az is problémát jelentett, hogy sokan ügyeskedésre használták ki a rendszert, és egyszerre több autókereskedésben is bemutatták a támogatásigénylő lapot, így a MÁK-nak egy idő után minden egyes igénylőnél azt is ellenőriznie kellett, hogy hány helyen mutatta be a támogatásra vonatkozó dokumentumokat. Ezt a rendszert időközben korrigálták, most már az igénylésnél az autókereskedést is meg kell jelölni.

Olyan információk is megjelentek, hogy az autók ára a támogatás miatt jelentősen megnőtt. Van, akinek a nyáron kinézett autója 300-650 ezer forinttal nőtt, de volt, aki egymilliós drágulásról számolt be. Gablini szerint viszont az autópiac annyira kompetitív, hogy sok importőr inkább speciális ajánlatokat rakott össze a nagycsaládos kedvezményeket igénybe vevőknek, és úgy tudja, akár milliós kedvezmény is összejöhet így.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak

Gémesi György: 100 milliárd forintot vontak ki az önkormányzati rendszerből, politikai döntést hoztak