szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elrendelte a letartóztatását a bíróság annak a férfinak, aki péntek este ittasan, jogosítvány nélkül vezetve elütött egy kerékpározó kislányt Kiskunhalason.

A többszörösen büntetett előéletű férfi harminc napig biztosan rács mögött marad. Az RTL Klub Híradójából kiderül, hogy a hétfői meghallgatásán elismerte a gázolást és az ittas vezetést, azt azonban tagadta, hogy cserbenhagyta volna az elgázolt gyereket.

A férfi azt állította, azért hagyta ott az autóját, hogy segítséget hívjon.

Ahogy korábban megírtuk, a baleset oka vélhetően az lehetett, hogy a sofőr nem adta meg az elsőbbséget a védett úton egyenesen haladó kerékpárosnak. Miután elütötte, a lány a kocsija egyik hátsó kereke alá szorult, így métereken át vonszolta magával.

A balesetes autóra egy szolgálatba induló rendőrjárőr-páros figyelt fel, akik mellett a sofőr megpróbált elszaladni. Visszatartották, akkor hallották meg a segítségért kiáltó lány hangját. Mivel a gyerekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva, puszta kézzel felemelte. Kiemelni azonban nem tudták a sérültet, ezért maguk is kiabálni kezdtek, mire két gyalogos sietett a helyszínre. Ők segítettek biztonságba helyezni a gyereket, akit medence- és hasi sérülésekkel vitték kórházba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!