szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A két rendőrnek két járókelő segített a mentésben.

Péntek este egy autós elgázolt egy kivilágított biciklivel közlekedő 13 éves lányt Kiskunhalason. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert a sofőr, a 32 éves helybeli K. Gábor a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton egyenesen haladó kerékpárosnak.

A gyerek a kocsi hátsó kereke alá szorult, a férfi azonban nem próbált rajta segíteni: elmenekült a helyszínről. Épp azok mellett a rendőrök mellett próbált elszaladni, akik szolgálatba vonulás közben felfigyeltek a balesetes autóra.

Csortos Gábor rendőr főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán rendőr főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőrei visszatartották K.-t, majd meghallották a kocsi alól segítségért kiáltó lány hangját.

Mivel a gyerekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte. Kiemelni azonban nem tudták a sérültet, ezért maguk is kiabálni kezdtek, mire két gyalogos sietett a helyszínre. Ők segítettek biztonságba helyezni a lányt.

A rendőrök mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a gyereket pedig – esetleges gerincsérüléstől tartva – mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták, nyugtatták. A kislány úttestre esett telefonján keresztül az édesanyát is értesítették.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyerek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg.

K. Gáborról az elszámoltatása során kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezetett, úgy, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak adták át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador