szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kiváló egészségnek örvendő roadsterrel nem sok kilométert tettek meg az elmúlt 34 esztendőben.

Bobby Ewing neve hallatán egyrészt a Dallas című televíziós sorozat, másrészt pedig egy a filmben az említett szereplő által terelgetett piros Mercedes 450 SL ugrik be azonnal. A 107-es sorozatú roadstert 1971-ben mutatta be a stuttgarti gyártó és egészen 1989-ig gyártásban maradt, és mára kevés olyan jó állapotú példány maradt fenn, mint ez az éppen eladásra kínált németországi autó:

©

A mellékelt fotókon látható Mercedes 300 SL-t 1986 nyarán helyezték forgalomba, és az azóta eltelt közel 3,5 évtizedben alig 17 700 kilométert tettek meg vele. Többek közt ez is indokolja az igen magas, 107 000 eurós, vagyis átszámítva mintegy 35,3 millió forintos eladási árat.

©

A balesetmentes előéletű, teljesen gyári fényezésű roadster kívül fehér, belül fekete, és az első tulajdonosa bocsátotta most áruba. A motorházteteje alatt egy 3 literes 6 hengeres szívó benzinmotor található, mely egy kézikapcsolású ötfokozatú váltón keresztül juttatja 188 lóerős teljesítményét a hátsó kerekere.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!