szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

Üresek az amúgy zsúfolt parkolók, alig közlekednek autók az utakon, és gyalogosokkal is csak elvétve találkozni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Péntek délután, kellemes napos idő, 16 fokos hőmérséklet. Ilyen körülmények mellett a Városliget normál esetben meg szokott telni élettel, de nem úgy most, amikor a koronavírus terjedését úgy lehet a legjobban lelassítani, ha mindenki otthon marad.

Úgy tűnik, hogy a budapestiek hallgatnak a szakemberek tanácsaira és a józan észre, mert péntek kora délután szinte teljesen üres volt a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchényi gyógyfürdő és a Vajdahunyad-vár környéke.

Nagyon kevés a járókelő és a parkolóhelyekből csak néhány foglalt. Utóbbiak használatáért egyébként továbbra is fizetni kell a normál előírásoknak megfelelően, vagyis 8 és 18 óra között óránként 350 forintot.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!