szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

E10-es üzemanyagot mostanság akár jóval 300 forint alatti literáron is tankolhatunk.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Holtankoljak.hu adatbázisa szerint Magyarország legolcsóbb üzemanyagát jelenleg Budaörsön lehet tankolni, ahol is az egyik kúton literenként 272,9 forintba kerül az E10-es benzin. De nem ez az egyetlen hely, ahol szuperolcsó az üzemanyag: hat további fővárosi, illetve főváros közeli benzinkúton is 280 forint alatti áron kapható a benzin literje. Utoljára a 2008-as gazdasági világválság idején volt ilyen olcsó az üzemanyag.

Az országban legdrágábban az M0-on, egy törökbálinti kúton lehet E10-et tankolni, itt literenként 337,9 forinttal lesz vékonyabb a pénztárcánk. A Holtankoljak.hu szerint a benzin jelenlegi hazai átlagára 295,2 forint.

A gázolaj jelenlegi hazai minimumára 314,9 forint, a legdrágábban pedig 375,9 forint ellenében vásárolható ez a mintegy 337 forintos átlagárú üzemagyagfajta.

Húsvétig már nem változnak a magyar üzemanyagárak. "A napokban tartanak OPEC ülést, melynek hatására várhatóan változás következhet be a nemzetközi olajpiacon. Ha nem lesz megegyezés, akkor olajár zuhanásra számíthatunk, viszont ha stabilizálják a jelenlegi helyzetet, akkor várhatóan áremelés jön a következő hetekben." - olvasható a Holtankoljak.hu-n.

Az olajárak a közelmúltban többek közt azért csökkentek rekordmértékben, mert a koronavírus terjedése miatt jelentősen visszaesett a kereslet. Utóbbi pozitív hozadéka, hogy világszerte rohamos mértékben csökkent a légszennyezés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!