szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német gyártó alacsony légellenállású és relatíve könnyű újdonságát ritkán kell majd töltőre csatlakoztatni.

A Mercedes felvázolta villanyautózással kapcsolatos terveit. A stuttgarti gyártó egyik legígéretesebb újdonsága az EQXX néven emlegetett újdonság, melynek hatótávját nem nagyon érheti majd kritika.

"Stuttgartból Londonba egy feltöltéssel?" – szólt a gyártó első kérdése a bemutató rendezvényen, ami arra utal, hogy az EQXX hatótávja eléri a 935 kilométert.

"New Yorkból Detroitba egy feltöltéssel?" – jött a következő kérdés, ami szerint az új villanyautóval akár 990 kilométert is meg lehet tenni egyszerre.

"Sanghajból Pekingbe egy feltöltéssel?" – érkezett az utolsó kérdés, ami arra enged következtetni, hogy az EQXX-et adott esetben elég lehet 1 200 kilométerenként töltőre dugni.

©

A Mercedes Forma-1-es csapatának segítségével fejlesztett EQXX pontos specifikációit egyelőre sűrű homály fedi. Nem tudni, hogy pontosan mekkora kapacitású akkumulátor kerül bele, mindenesetre a gyártó azt ígéri, hogy az alacsony légellenállású és relatíve könnyű EQXX szuperhatékony működésű lesz.

A Porsche Taycanhoz hasonlóan kétfokozatú váltóval szerelendő Mercedes EQXX akkumulátorát 800 V-os feszültség és 250 kW-os teljesítmény mellett az ígéretek szerint igen gyorsan lehet majd tölteni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult