Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az autók június közepéig még áthajthatnak a hídon, addig a BKK ingyenes nappali és éjszakai autóbuszokat is indít a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között.

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása, április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet.

A cég a BKK kérésére felülvizsgálta a budai hídfőnél lévő aluljáró lezárásának időpontját, azért, hogy a Clark Ádám téri területet minél tovább nyitva tartsa a gyalogosok és a kerékpárosok előtt. Ezért úgy határozott, hogy

április 16-án csak a pesti hídfő gyalogos-aluljáróját zárja le, a budai oldalon várhatóan június közepéig át lehet járni.

A Lánchídon és környezetében addig tovább folytatódnak az előkészítő munkák: a napokban megkezdődik a függesztett állványzat építése, a felvonulási terület biztosítására pedig a következő hetekben fokozatosan lezárják a pesti buszparkoló területét.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok zavartalanul közlekednek rajta.

A járdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, így a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

A forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak.

Hozzászólások