szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehetetlen vonattal közlekedni az újfehértói baleset helyszínén, ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi vasútvonalon, amíg nem állítják helyre a balesetben érintett pályaszakaszt.

Több napba telhet, hogy újra közlekedésre alkalmassá tegyék mindkét vágányt Újfehértónál – írta a MÁV. Kedd délután egy traktor ütközött a vasúti átjárónál egy személyvonattal, majd a másik irányba haladó szerelvénnyel is.

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija lefutott a sínről.

A traktort vezető férfi meghalt. Az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben lefutott a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt.

A MÁV úgy értesült, hogy a vonatokon utazó sérülteket már hazaengedték a kórházból.

Amíg tartanak a helyreállítási munkák, ideiglenes menetrendet vezettek be. Debrecen és Nyíregyháza között szinte minden vasúti forgalom leáll, a vonatok helyett InterCity-pótlóbuszokat indítanak. Debrecenben és Nyíregyházán a Budapest, illetve Miskolc felé induló InterCity vonatok nem várják meg a buszokat, a szokásosnál 30-60 perccel hosszabb utazásra kell készülni.

A Debrecen és Nyíregyháza közötti személyvonatok helyett egy szerelvény ingázik Debrecen és Hajdúhadház között, egy másik pedig Újfehértó és Nyíregyháza között. A Hajdúhadház–Újfehértó szakaszon, ahol a baleset történt, pótlóbuszok járnak.

Nyíregyháza és Miskolc között a távolsági vonatokat felármentesen lehet igénybe venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!