szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sebességkorlátozás, előjelző autók, fényjelzés, terelőkúpok – mindet figyelmen kívül hagyta a vétkes sofőr.

Egy héten belül negyedszer ad hírt arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy munkatársai baleset részesei voltak. Ezúttal az M1-es autópálya 144-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgozó szakemberek kerültek veszélybe, amikor egy külföldi kamionos nagy erővel becsapódott a munkaterületet és őket védő ütközésienergia elnyelő berendezésbe.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a több tíz tonnás teherautónkat beforgatta a pályára, ha nem lett volna szalagkorlát, az árokba lökte volna a kamion – írták, s az Instagram-oldalukon videót is közzétettek a baleset utáni állapotokról.

A kamionos annak ellenére is csak a becsapódás előtti 10-15 méteren fékezett, hogy

  • az útszakaszon több lépcsőben sebességkorlátozás volt érvényben,
  • 500 és 250 méterrel korábban előjelző autókkal hívták fel a járművezetők figyelmét a munkálatokra,
  • a munkaterületet védő nagy, jól látható narancssárga teherautókon számos fényjelzést használtak,
  • berendezés előtt pedig 100 méter hosszan terelőkúpokat is kihelyeztek.

A közlemény szerint csodával határos, hogy a balesetben nem történt személyi sérülés.

A szervezet a múlt héten elvesztette egy Somogy megyei, 54 éves dolgozóját, akit munkavégzés közben elgázoltak. A helyszínen életét vesztette. Később Dunakeszinél két nap alatt két balesetben is érintettek voltak: az első alkalommal az energiaelnyelő modulba, másnap pedig a leállósávon álló járművükbe csapódtak bele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!