szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április elején 5 nap alatt 50 hamis igazolás szúrtak ki a rendőrök.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egyre több hamis koronavírus-teszteredményt találnak az osztrák rendőrök a határátkelőkön – írja az Autószektor. Az ORF úgy tudja, az osztrák belügyminisztérium adatai szerint április elején mindössze 5 nap alatt 50 hamisítvány foglaltak le. Az országba belépés feltétele egy 72 órán belül készült negatív PCR, vagy a 48 óránál nem régebbi negatív antigénteszt. A határátlépéshez utólag is be lehet mutatni a negatív eredményt, annyi a kikötés, hogy 24 órán belül legyen meg. Az Ausztriában élők, illetve az ott dolgozók többségének ingyenes a tesztek elkészítése.

Ausztriában okirat-hamisításnak minősül a teszteredmény meghamisítása, az elkövető több ezer eurós pénzbírságra, illetve egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!