Csikász Brigitta Itthon

"Licitálni" kell, hogy pénzhez jussunk a furcsa fogyasztói csoportban

Még be nem jegyzett cég nevében kötnek szerződéseket egy budapesti irodában, érdekes konstrukcióban: ahhoz, hogy a kívánt pénzt megkapjuk, előre kell fizetni egy sajátos licit keretében. A Greenway Gerlóczy nem szerepel a cégnyilvántartásban, a hvg.hu-t megkereső panaszosok viszont arról számoltak be, hogy ők már szerződtek velük, ami gazdasági ügyekben is jártas ügyvéd szerint nem lenne lehetséges. A bejegyzés alatt lévő vállalkozás ugyanis csak tevékenysége előkészítésére köthet szerződéseket.

Csikász Brigitta Itthon

Ötpárti támogatással jöhet az új, erős kezű főrendőr

Munkamániás, következetes, precíz, barátságot nehezen kötő ember Papp Károly vezérőrnagy, akit szakmailag az ellenzéki pártok is alkalmasnak találták arra, hogy a nyugállományba vonuló Hatala József országos rendőrfőkapitány helyébe lépjen. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága pénteki ülésén támogatta Papp főkapitányi kinevezését.

Csikász Brigitta Itthon

Havonta tízmilliókat bukik a BKV a 4-es metrón

Havonta több tízmillió forinttal csökkenthetné a BKV a már így is méregdrága 4-es metró építési költségeit, ám egy közbeszerzési vita miatt képtelen szerződni az alacsonyabb árat ígérő céggel. A közbeszerzés eredményét az a vesztes pályázó támadta meg, melynek tulajdonosai érdekeltek lehetnek abban, hogy a munkát 2006 óta végző cég szerződését újra és újra meghosszabbítsák. A most vitatkozó felek pár hónappal ezelőtt még együtt pályázták meg a munkát, és több mint háromszor annyit kértek, mint amennyiért végül a konzorcium egyik tagja most szerződne.

Csikász Brigitta Itthon

Újabb rendőri vezető került előzetesbe

Vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HMRFK) egyik vezető beosztású munkatársát - értesült a hvg.hu. A bíróság közleménye alapján S. Csaba előzetes letartóztatását elrendelték. Úgy tudjuk, hogy a főkapitányság egy másik alkalmazottját azért bocsátották el néhány hónapja, mert a gyanú szerint megdézsmálta az informátorok fizetésére szolgáló, a testületben csak Júdás-pénznek nevezett kasszát.

Csikász Brigitta Itthon

Milliárdokat fektet be a Csányi család Orbán volt falujában

Demján Sándor és Andy Vajna után a Csányi család is feltűnt Orbán Viktor második otthona közelében. November közepén vásárolta meg – információink szerint több mint 2 milliárdért – az állami fejlesztéseknek köszönhetően nagy jövő előtt álló Alcsútdoboz golfpályáját. A jelenleg még vesztességet termelő klubot a bankár fia, Csányi Attila szeretné felfuttatni.

Csikász Brigitta Itthon

Villanyszerelő a milliárdos piramisjáték főszereplője

Villanyszerelő volt, nem értett a pénzügyekhez – ezt mondta a milliárdos piramisjátékkal gyanúsított F. Attiláról testvére a hvg.hu-nak. A férfi ennek ellenére nagy lábon élt, utazgatott, luxusszállodákban lakott, egy bizonylat szerint egyszer egymillió euró készpénzt vett fel. F. Attila ügyvédje szerint szó sincs milliárdokról.

Csikász Brigitta Itthon

Futnak a pénzük után Papcsák kerületében az intézményfelújítók

Óvodákat, bölcsődét újíttatott fel Zugló, de az önkormányzat úgy adott megbízást a fővállalkozónak, hogy a munkák költségeit is a cégnek kellett meghiteleznie. A fővállalkozó bevont egy hitelintézetet, majd ez a társaság is egy takarékszövetkezetet, a tényleges hitelezőt. A bonyolult konstrukció csak egy darabig működött, a sor végén álló alvállalkozóknak egyelőre 112 millió forintja bánja, hogy elvállalták a felújításokat. Mindenki a másikra mutogat, miközben cégek mehetnek tönkre hamarosan.

Csikász Brigitta Itthon

Százmilliókat csalt ki egy budapesti szélhámos

Több százmillióra, vagy akár egymilliárd forintra saccolják a károsultak azt az összeget, amit különböző projektekhez szükséges önrész nyújtásához, kedvező kamatra adtak kölcsön egy fővárosi asszonynak. Van, aki 90 millió forintot és annak kamatait szeretné viszontlátni. Az ügyben nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

hvg.hu Itthon

Seres-ügy: megdőlhet a nyomozást elindító vallomás?

DNS-mintákat vizsgálnak jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, hogy megtudják, a Seres-gyilkosságban bűnsegédként gyanúsított B. László DNS-e egyezést mutathat-e más bűncselekményekben rögzített mintákkal – értesült a hvg.hu a férfi ügyvédjétől, Danyi Csabától. Szerinte egy tanú vallomására alapozzák a rendőrök a nyomozást. Prisztás József meggyilkolásának ügyében, ahol Portik Tamást tartják felbújtónak, a rendőrök a nyomozás befejezésére készülnek.

hvg.hu Itthon

Szijjártó hat külföldi útja 9,4 millió forintba került

Mintegy 9,4 millió forintba került a kormányfő volt szóvivőjének, most külkapcsolataiért felelős államtitkárának május óta megtett hat külföldi útja. Szijjártó Péter legutóbbi Kuvaitban járt mintegy másfél millió forintért, ahol többek között innovációs együttműködésről egyeztetett. A külföldi tárgyalások egyik legbiztosabb eredménye az lehet, hogy a vietnamiak magyar sertéshúst ehetnek.

hvg.hu Itthon

Sorra nyeri a megbízásokat Pintér volt cége

A vesztesek irigykedésének tulajdonítja a Vagyonvédelmi Kamara elnöke azt a piaci vélekedést, hogy Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) egymás után szerzi a különböző megbízásokat, másoknak el sem érdemes indulni a tendereken. Egyes becslések szerint nagyjából a piac fele a vállalkozás kezében van, ám a vagyonvédelmi cégeket tömörítő kamara szerint ez egyáltalán nincs így. Mindenesetre a CBSZ értékesítéseinek nettó árbevétele tavaly mintegy nyolcmilliárd forintos volt.

Csikász Brigitta Itthon

Egy hangfelvétel szerint a munkások tudták, milyen M6-ost építenek

„Az a baj, hogy nem elég erős az aszfalt az M6-os autópályán, és összetöredezik” – mondta egy, a hvg.hu birtokában lévő, még a sztráda építése idején készült hangfelvételen egy munkás az egyik kollégájának. 2010-ben beszakadt az M6-os, a vizsgálatok pedig számos hibát és hiányosságot mutattak ki a Dunaújvárost Szekszárddal összekötő szakaszon. Az építő konzorcium egyik cégének német és magyarországi központjában nemrég házkutatást tartottak korrupció gyanúja miatt.

Csikász Brigitta Itthon

Nyolcszáz milliós adósságot görget a BRFK

November elseje helyett egy hónappal későbbre tolódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság beígért átszervezése – tudta meg a hvg.hu. A felszámolt Szervezett Bűnözés Elleni Osztály székhelyének szolgáló épületet a VIII. kerületi rendőrök használhatják majd. Az objektum azonban – információink szerint – jelentős felújítást igényelne, ami nem biztos, hogy futja a több százmilliós tartozással rendelkező testületnek.

Csikász Brigitta Itthon

Gazdasági nehézség és hidegfront is növelheti a gyilkosságok számát

Hét nap alatt négy gyilkosságot követtek el Magyarországon. Szeptember végéig 179 emberölés történt, míg tavaly összesen 142 gyilkosság ügyében nyomoztak. Kovács Lajos volt nyomozó szerint nem most követnek el sok gyilkosságot, hanem az elmúlt években volt kevesebb ilyen bűnügy. Bilkei Pál kriminálpszichológus pedig úgy véli, a gyilkosságok „összetorlódásában” a szélsőséges időjárásnak, a hidegfrontnak is szerepe van.

Csikász Brigitta Itthon

A kormány a rendszámcserével pótolhatja a rendőrségi spórolást

Nem készíthetett interjút lapunk azzal a hajdúszoboszlói rendőrrel, aki saját fizetéséből rendszámfelismerő rendszert vett magának, hogy minél több körözött járművet szűrhessen ki. A rendőrségen hiánycikk ez az eszköz, pedig segíthet a lopott járművek megtalálásában, a rafinált tolvajok lebuktatásában. Közben a kabinet a bűnüldőzésre hivatkozva szeretné keresztülvinni az autósoknak komoly kiadásokat jelentő rendszámtábla-cserét.

Csikász Brigitta Itthon

Meglepő hatósági hátszél egy magyar-orosz cégvitában

Egy saját maga által kezdeményezett pertől lépett vissza a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, így egy tisztázatlan hátterű orosz cég előnyösebb helyzetbe került egy magyar vállalkozással folytatott jogvitájában. Az érintett jegyzői hivatal pálfordulást produkált az ügyben, ami végül biztonsági emberek által felügyelt kerítésbontásba, rendőrségi feljelentésbe fulladt. Az MNV nem magyarázza a furcsa fordulatot. Az ügyben nyomoz a BRFK is.

hvg.hu Itthon

Rendőrkapitányt visz zuglói vagyonkezelőnek Papcsák

Távozik a rendőrségtől Zugló kapitánya, Réti László, hogy a kerület vagyonkezelőjének második embere legyen – tudta meg a hvg.hu. Értesüléseink szerint ezt ő maga jelentette be a XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testületének ülésén.

Csikász Brigitta Itthon

Tasnádi Péter letiltott interjúja: korrupt rendőrök kreáltak ügyeket ellene?

Ötmillió forintot kellett volna fizetnie egy nyomozó által megnevezett ügyvédnek egyik alkalommal azért, hogy kiengedjék az előzetesből - állítja lapunknak adott interjújában Tasnádi Péter, akit az éjszakai élet ismert vállalkozójaként tartanak számon. A több ügy miatt is börtönbüntetését töltő egykori üzletember szerint korrupt rendőrök kreáltak ügyeket ellene, mint ahogy más ismert bűnügyek vádlottai ellen is. Tasnádi Péter a megjelenés előtt élettársa révén letiltotta az interjút, a sajtótörvény alapján közöljük a szöveget.

Csikász Brigitta Itthon

"Atrocitások" a plágiumgyanúval kinevezett igazgató miatt a XVI. kerületben

Egy plágiumgyanú, valamint a tantestület és a szülők tiltakozása ellenére megszavazta a XVI. kerületi képviselők kormánypárti többsége a Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskola vezetőjének öt évre Horváthné Sabáli Évát. A pályázat elbírálásában az sem számított, hogy a pedagógusnak a korábbi munkahelyén is gondjai akadtak, mert nem tartotta be a fenntartó utasításait. A polgármester szerint "a hölggyel szemben felhozottak hamis vádaskodásnak bizonyultak", Horváthné megválasztása megalapozott volt. Az új iskolavezető nem reagált megkeresésünkre.

Csikász Brigitta Itthon

Debrecenig értek Vizoviczki csápjai

Már a rendőri korrupciós ügy nyomozásának kezdetén tudták a hatóságok, hogy nem csak a rendőri iratokban V. Lászlóként emlegetett Vizoviczki László budapesti szórakozóhelyein, hanem debreceni érdekeltségeinél sem mehetett minden simán. V. László embere megpróbálta befolyásolni az egyik gyanúsítottat. Az ügyészség szerint a gyanúsított rendőröknek kellett volna ellenőrizniük, hogy a szórakozóhelyeken a számlaadási kötelezettséget ne mulasszák el.

1 2 3 4 5 6 7
414
Fel akarta robbantani szüleit egy férfi Csongrádban, vádat emeltek ellene

Fel akarta robbantani szüleit egy férfi Csongrádban, vádat emeltek ellene

Büszkélkedik a Posta: a belföldi karácsonyi csomagok csak 2 százalékát nem vitték ki időre

Büszkélkedik a Posta: a belföldi karácsonyi csomagok csak 2 százalékát nem vitték ki időre

A khichdi lett az idei első ételrekord

A khichdi lett az idei első ételrekord

Csuka: Az MTI tudósításában teljesen kiforgatták a szavaim

Csuka: Az MTI tudósításában teljesen kiforgatták a szavaim

Google Maps helyett: megvan, honnan lesz térkép a Huawei telefonjain

Google Maps helyett: megvan, honnan lesz térkép a Huawei telefonjain

Minden kilencedik magyar háztartás bajban van a rezsiszámlákkal

Minden kilencedik magyar háztartás bajban van a rezsiszámlákkal

Őrült sebességgel olvadnak a gleccserek, de találtak valamit, ami lassíthatja ezt

Őrült sebességgel olvadnak a gleccserek, de találtak valamit, ami lassíthatja ezt

Ha telefont venne: új márka jelenik meg a mobilpiacon

Ha telefont venne: új márka jelenik meg a mobilpiacon

A mi autónk: teszten a kecskeméti új Mercedes CLA

A mi autónk: teszten a kecskeméti új Mercedes CLA

Radar360: Lemondással vonta le a tanulságot a fideszes képviselő

Radar360: Lemondással vonta le a tanulságot a fideszes képviselő

Brutális illegális szeméthegyeket videóztak le Magyarországon a levegőből

Brutális illegális szeméthegyeket videóztak le Magyarországon a levegőből

A címlapról ajánljuk