Mit szól a nőgyógyász a fagylaltos szexjelenethez?

Mit szól a nőgyógyász a fagylaltos szexjelenethez?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szabadság ötven árnyalata felvet néhány fontos egészségügyi kérdést.

A szabadság ötven árnyalatával utolsó felvonásához érkezett az árnyalatos filmtrilógia, és ez belőlünk is megkönnyebbülést váltott ki. Ez nem jelenti azt, hogy a film ne hagyott volna maga után kínzó kérdéseket, a Vulture újságírója például a főhősnő, Anastasia nőgyógyászati egészsége miatt aggódott azok után, hogy az egyik jelenetben a főhős, Christian egy nagy kanál Ben and Jerry’s jégkrémet próbál meg a vaginájába tuszkolni. Szerencsére az utolsó, túlfeszített pillanatban mégsem teszi, és inkább a partnere combját keni össze vele, és innentől el tudjuk képzelni, mi következik.

Nyilván egy filmről, sőt fantáziáról van szó, de felvetődik néhány gyakorlati kérdés, különösen, hogy sokan fognak ihletet meríteni ezekből a jelenetekből a saját életük kiszínesítéséhez: például az, hogy a tejtermék miként befolyásolja Anastasia hüvelyének a PH-értékét. A Vulture ezért egy nőgyógyászhoz fordult, akinek a higgadt hozzászólásaiból kiderül, hogy bár tudományos kutatások nem igazán készültek a témában, általában nem túl jó ötlet ételt elhelyezni a hüvelyben, ez ugyanis felboríthatja a szerv normális flóráját és fertőzést okozhat. Különösen érvényes ez a cukorra és a tejre, amely a fagyi két fontos összetevője. Arra a kérdésre, hogy a laktózintoleranciában szenvedő nőknél egy tejes fagyi súlyosbíthatja-e a helyzetet, a nőgyógyász viszonylag megnyugtató választ tudott adni: nem, mert a laktózintolerancia a gasztrointesztinális rendszert érinti. Ettől még érvényes az előző figyelmeztetés.

A nőgyógyász nem javasolja az evőeszközök bedugását sem a vaginába, különösen a késekét és villákét nem, de nem helyeseli a kanalat sem, amellyel Christian próbálkozott.

A teljes, nagyon informatív interjú itt olvasható.

Hozzászólások