szerző:
hvg.hu

A lap leleplezi, hogy semmit sem érnek a budapesti karácsonyi vásárokban kihelyezett betontömbök.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
A cikksorozat támogatója a Samsung

Ha nem lehettek ott, legyetek együtt! A Galaxy összeköt. Ismerd meg ünnepi okostelefon, táblagép és viselhető kiegészítő kínálatunkat!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Advent és terrorfenyegetettség – erre a két hívószóra építette fel a riogató cikkét a Ripost, amely arra panaszkodik, hogy „betontömbök közé szorulnak a karácsonyi vásárok”. De ha figyelmesen végigolvassuk, kiderül, hogy tulajdonképpen egy nagy leleplezéssel van dolgunk. Nem, nem a terroristákat leplezi le a lap, hanem azt, hogy a budapesti adventi vásárokban kihelyezett betontömbök valójában pont a terroristák ellen nem érnek semmit.

A cikk megemlíti, hogy a Vörösmarty téri vásárban és Óbudán is feltűnő, kék színű rendőrségi bakokkal zárják el az autók útját a karácsonyi vásárok bejáratánál. De aztán rögtön utána rá is világít az egésznek a hiábavalóságára:

Igaz, a könnyen mozdítható bakokat az emberek nem veszik túl komolyan: a tömeg keresztbe fordította, hogy könnyebben közlekedjen gyalogosan. A rendőrség is inkább a zsebtolvajoktól óv. A civil ruhás nyomozók és a járőrök fő célja, hogy megakadályozzák a rendbontást és a lopást a vásárokon. Nálunk a beton terelőelemek inkább figyelmeztetésül, semmint fizikai akadályként szolgálnak, a gyalogosgázolást hivatottak megelőzni. Kérik az autósokat, ne hagyjanak értéket az utastérben, vezessenek türelmesen és körültekintően.

Reméljük, a RIpostnál azért tisztában vannak azzal, hogy mi a különbség egy terrorista és egy zsebtolvaj között.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Megtalálták a szoborrongáló rémeket, akik megfújták Békéscsaba egyik ékkövét – fotó

Megtalálták a szoborrongáló rémeket, akik megfújták Békéscsaba egyik ékkövét – fotó

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit